Ruth de Ruwe

Ruth de Ruwe

Als je op een Waddeneiland woont, ben je altijd dicht bij de natuur. Weidse luchten boven uitgestrekte stranden, watervogels, steltlopers, weidevogels, en roofvogels, het is in ieder jaargetijde een feest voor het oog. Maar ook het cultuurlandschap is bijzonder, Texelse schapenboeten, tuinwallen en schapen met hun lammeren.Naast de natuur op mijn eigen eiland, fotografeer ik ook graag in andere gebieden: van de otters en zeearenden op het eiland Mull in Schotland tot de vale gieren in de Drôme, tegen de Franse Alpen. Twee gebieden met een overweldigend mooie natuur.��Als je het maar wilt zien zijn er overal mooie platen te schieten. wat te denken van steden als Rome en New York, met een heel bijzondere sfeer, die te proeven is op de foto’s.

Boeken

De boeken die ik maak met Annette van Ruitenburg zijn verslagen van onze zoektocht in diverse gebieden naar echte mensen, producten en de omgeving waar ze vandaan komen. Hier hoort ook de ‘foodfotografie’ bij. Het fotograferen van gerechten die met verse streekproducten van zijn klaargemaakt, zonder trucs en vreemde toevoegingen om het mooier te laten lijken dan het is. Vaak werken wij ook nog met een medeauteur, zoals Han de Kroon de groentenexpert voor het boek Onvergelijkelijk Groenten. De vormgeving van onze boeken doe ik ook, in samenspraak met de medeauteurs  (en uitgever als het niet onze eigen uitgaven betreft). Zo worden de boeken echt ‘onze boeken’ er komen tot aan de drukker geen anderen aan te pas.

Mijn apparatuur

Op het moment werk ik met de Canon 5D Mark II, een full frame camera (twee stuks, dit om veel lenswisselingen te voorkomen) en de Canon 7D, die een verlengingsfactor van ca 1.5 heeft, hetgeen handig is bij de telelenzen. Objectieven: Canon 70/200mm f2.8 L USM, 24/105mm L USM IS, 16/35mm f2.8 L II USM, 300 mm f4 L USM IS en 500 mm f4 L USM IS en de Tamron 90mm f2.8 Di SP macro 1:1. In mijn atelier staat een Epson fotoprinter, waarmee ik tot 110 cm. breed kan printen op allerlei materialen zoals fotopapier, canvas en zeildoek. De prints die kunnen worden besteld op vele formaten, worden door heel Europa verstuurd.